петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Dodelom nagrada zavšeni 28. Dani Zorana Radmilovića (VIDEO)

Dodelom nagrada zavšeni 28. Dani Zorana Radmilovića (VIDEO)

Nakon 7 takmičarskih dana festivala 28. Dani Zorana Radmilovića stručni žiri i publika su odlučili u čije će ruke otići ovogodišnje nagrade. Svojom virtuoznom i suptilnom glumačkom igrom Rade Šerbedžija je za ulogu Džordža u predstavi “Ko se boji Virdžinije Vulf” zaslužio da, osim Zoranovog brka, ponese i Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu. Šerbedžija je zbog poslovnih obaveza bio sprečen da lično primi nagradu, ali se publici zahvalio video snimkom.

Žiri u istom sastavu doneo je odluku da Nagradu za vizuelni identitet „Кrstomir Milovanović“ dodeli predstavi „Кo se boji Virdžinije Vulf“ Кazališta „Ulisses“ i Beogradskog dramskog pozorišta. Najbolja predstava po izboru publike, sa prosečnom ocenom 9,54, je predstava „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana u režiji Kokana Mladenovića, u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Upravnik teatra Emir Hadžihafizbegović uputio je pismo zahvalnosti u kome navodi da je neopisiva radost kada glumac na sceni doživi ovaciju publike, kao nagradu za svoj trud i rad na nekoj ulozi, predstavi, komadu. Još je veća radost kada stručni ljudi i kolege prepoznaju i one tanane detalje vezane za našu struku, pa i to nagrade i daju mu vrednost.

Žiri 2. Festivala malih pozorišnih formi, koji je trajao uporedo sa Zoranovim danima, u sastavu: Ivan Bekjarev, Spasoje Ž. Milovanović i Nenad Novaković, jednoglasno je doneo odluku da za najbolju predstavu proglasi „Кrojcerovu sonatu“ u izvođenju Vlada Кeroševića za intenzitet emocija i vanrednih kontrasta raspoloženja u tumačenju jednog od najznačajnijih likova svetske književnosti.

Vladimir Đuričić, direktor Festivala “Dani Zorana Radmilovića”, izrazio je veliko zadovoljstvo posećenošću i dugovečnošću ove manifestacije.

On je ovom prilikom Žiki Nikoliću, uredniku i voditelju emisije „Žikina šarenica“ uručio statuetu Zorana Radmilovića i povelju za dugogodišnju promociju Zaječara, ovog festivala, istočne Srbije, ali i Srbije u celini. U čast nagrađenih izvedena je predstava „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba. Dodeljen je i poslednji Zoranov brk na ovom festivalu koji je dobila Ecija Ojdanić za ulogu Dinke.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts