субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
6. večeri festivala Zoranov Brk poneo Željko Erkić za ulogu Bukare

6. večeri festivala Zoranov Brk poneo Željko Erkić za ulogu Bukare

Narodno pozorište Republike Srpske našlo se u takmičarskoj konkurenciji Dana Zorana Radmilovića “Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja”. Kao najbolji tokom 6. festivalske večeri istakao se Željko Erkić za ulogu Bukare.

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja na humoristički i kritički način prikazala je nakaradnu filozofiju života i mentalitet jednog društva. Ovaj komad govori o vlastoljubivosti, pohlepi i primitivizmu istovremeno pokazujući da promena sistema ne znači promenu mentaliteta. Zaječarska publika velikim aplauzom nagradila je ansambl Narodnog pozorišta Repulike Srpske, a stučni žiri Željka Erića proglasio je najboljim glumcem.

28. Zoranovi dani trajaće do petka 25. oktobra kada će stručni žiri dodeliti nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, kao i nagradu Krstomir Milovanović za vizuelni identitet. Na osnovu glasova publike biće proglašena najbolja predstava ovogodišnjeg festivala.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts