четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Stigli novi aparati za anesteziju u ZC u Zaječaru

Zaječar: Stigli novi aparati za anesteziju u ZC u Zaječaru

ZC Zaječar dobio je tri moderna aparata čijom će upotrebom biti smanjeni rizici pri operativnom postupku, a samim tim i povećana bezbednost pacijenata. Nabavku apatata omogućilo je resorno Ministarstvo, a njihova vrednost je blizu 13 miliona dinara.

Zahvaljujući tim aparatima tok komplikovanih operacija na hirurgiji, urologiji, ginekologiji i ortopediji moći će, prema rečima dr Radice Petrović anesteziologa da se prati iz sekunde u sekundu.

„Laparoskopski metode na hirurškom odeljenju u zdravstvenom centru u Zaječaru su napredovale“, kaže Dr Petrović, ističućći da su nabavkom novih aparata smanjeni rizici od eventualnih grešaka prilikom operacije, a samim tim i povećana bezbednost pacijenata.

Na odeljenju ginekologiji ovi aparati moći će da se koriste i za redovan operativni program kao i za carske rezove, inače na ovom odeljenju se godišnje obavi blizu 250 operativnih zahvata, od toga 90 operacija i oko 160 carskih rezova.

„Laparoskopska hirurgija u zdravstvenom centru u Zaječaru je na dobitku, kako nabavkom pomenutih aparata tako i činjenicom da je ekipa hirurga za obavljanje tih operacija trenutno na usavršavanju“, izjavio je dr Ivica Milosavljević pomoćnik direktora za opšte poslove bolnice.

Vrednost ovih aparata je oko 13 miliona dinara, a nadležni u zdravstvenom centru u Zaječaru očekuju da će se u budućnosti povećati broj operacija kao i uspešnost operativnih zahvata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts