decembar 13, 2019

U Lenovcu održani 47. „Hajduk Veljkovi dani“

U Lenovcu održani 47. „Hajduk Veljkovi dani“

U subotu 17. avgusta 2019. godine su u Lenovcu održani 47. „Hajduk Veljkovi dani“. U okviru programa položen je venac na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru, kao i na spomen ploču Hajduk Veljku u Lenovcu. A nakon što je gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević svečano otvorio kulturno-umetnički program, nastupila je Živka Gicić iz sela Sikole, koja je pevala o Hajduk Veljku i Čučuk-Stani. Učestvovali su i KUD „Penzioner“ iz Zaječara i Škola folklora „Kolo“ Doma kulture Knjaževac.

Na izboru za Hajdučku lepoticu učestvovalo je 12 devojaka. Druga pratilja je Nevena Jovanović, 2001. godište iz Zaječara, prva pratilja – Kristina Marjanović, 2005. godište iz Knjaževaca, a za Hajdučku lepoticu izabrana je Jana Milosavljević, 2005. godište, takođe iz Knjaževaca.

Na programu je bilo i sportskih takmičenja: Hajdučki harambaša, Nadvlačenje konopca, kao i Takmičenje u malom fudbalu.

Organizatori „Hajduk Veljkovih dana“ su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Sportski savez grada Zaječara i Mesna zajednica Lenovac, a pokrovitelj je Grad Zaječar

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts