oktobar 20, 2019

Počeo 37. „Vražogrnački točak“

Počeo 37. „Vražogrnački točak“

U Vražogrncu nadomak zaječara održava se Etno festival „Vražogrnački točak“, 37. po redu, U okviru ovogodišnjeg „Točka“ posetioce očekuje bogat i raznovrstan program.Organizatori Vražogrnačkog točka su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar
za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara.

Vražogrnački točak okreće se punih 37 godina, ova manifestacija prvi put je održana davne 1969. godine pod nazivom „Vražogrnačko kulturno leto“ dve godine kasnije događaj menja ime i do dana današnjeg održava se pod nazivom „Vrazogrnački točak“, tradicionalna manifestacija koja okuplja brojna kulturno-umetničkih društava koja neguju tradiciju, pesme i igre. 

Ova dvodnevna manifestacija koju pored kulturno-umetničkog programa prate i brojnih sadržaj, izložbe domaće radinosti i takmičenje u pripremanju najbolje gulaša,  kako organizatori kažu,  sastavni je deo turističke ponude grada Zaječara, a podaci govore da blizu 1500 ljudi poseti ovo mesto za vreme trajanja Vražogrnačkog točka.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts