петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
U zaječarskoj Medicinskoj školi mesta za 120 novih učenika (VIDEO)

U zaječarskoj Medicinskoj školi mesta za 120 novih učenika (VIDEO)

Svetozar Branković jedan je od najboljih učenika Medicinske škole u Zaječaru. Pored obaveza u školi on se bavi tenisom, fotografijom i muzikom, a kako i sam kaže ključ uspeha je u dobroj organizaciji.

Praktična nastava u Zdravstvenom centru veoma je značajna učenicima ove škole. Helga i Boža su lutke na kojima đaci čine prve korake u učenju kako da pomognu ljudima.

Znanje koje učenici ove škole mogu dobiti zasniva se na teoriji naučenoj u samoj školi, ali i praksi koja se održava u Zdravstvenom centru Zaječar. Nakon završene srednje škole oni mogu početi da rade ili da upišu željene fakultete ili više škole.

Kako direktor ističe, Medicinska škola u Zaječaru je regionalna škola u kojoj se obrazuju đaci iz Zaječarskog, Borskog ali i Nišavskog okruga, a svake godine oko 30, 40 navršenih osnovaca, kojima je ovo prva želja, ne uspeju da upišu ovu školu zbog nedostatka bodova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts