четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Svečano otvorena 53. Gitarijada! S.A.R.S. i Vlatko Stefanovski oduševili publiku!

Svečano otvorena 53. Gitarijada! S.A.R.S. i Vlatko Stefanovski oduševili publiku!

Svečanim uručenjem ključeva grada ovogodišnjem rokonačelniku Žiki Jeliću zvanično je otvorena 53. Gitarijada u Zaječaru. Tokom trajanja Gitarijade rokonačelnik će voditi računa o upravljanju gradom.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić napomenuo je da se u organizaciju ove Gitarijade uložilo dosta truda i rada, ali da ona neće ostati upamćena ni kao najbolja, ali ni kao najgora. Ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što se tokom trajanja Gitarijade održava i moto-skup.

„Verujem da ćemo se divno provesti ove godine uz ono što nam nudi EX YU rock and roll scena. Nemamo ove godine iz nekih velikih rokerskih zemalja bendove, nadam se da ćemo ih sledeće godine imati, ali se nadam da ćemo napraviti jednu manifestaciju dostojnu ovog festivala koji je kada je rock u pitanju evidentno najstariji na svetu“, rekao je Nićić

Zaječarskom Kraljevicom začuli su se zvuci rokenrola čemu su se posetioci najviše i radovali. Nakon Aleje velikana i nastupa grupe Death Saw na čelu sa Đorđem Davidom, zasvirao je Vlatko Stefanovski.

„Zaječar je postao nekako brendiran sa Gitarijadom. Danas su me na granici makedonski službenici pitali da li idem na Zaječarsku Gitarijadu, što znači da se taj glas proširio brzo i o festivalu i o našem učešću“, rekao je Vlatko Stefanovski nakon nastupa.

Publika je uz grupu S.A.R.S. pevala pesme kao što su Lutka, To rade, Perspektiva i slične, a na zaječarskoj Gitarijadi imali su priliku da premijerno čuju pesmu Veruj mi, koja je nekoliko sati pre toga objavljena ja youtube-u.

„Prvi put smo na Gitarijadi i bilo je fantastično, barem nama na bini. Najbitnije je da je publika bila glasna i od toga ne može bolje. Premijerno u Zaječaru svirali smo pesmu Veruj mi, koja je objavljena pre 3 sata na youtube-u, a time najavljujemo novi album koji ćemo objaviti uskro, veoma brzo. Nismo još uvek definisali tačan datum, ali biće uskoro“, izjavio je Žarko Kovačević, pevač grupe S.A.R.S.

Pred zaječarskom publikom predstavili su se i demo bendovi koji se takmiče za titulu najboljeg, ali i snimanje albuma. Tokom naredna dva dana trajanja Gitarijade ljubitelji roka imaće priliku da čuju Gobline, Alena Islamovića, Riblju čorbu, Atomsko sklonište, grupu Van Gogh i druge izvođače.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts