петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Opština Kladovo obeležila opštinsku slavu Spasovdan

Kladovo: Opština Kladovo obeležila opštinsku slavu Spasovdan

Srpska SPC obeležila je ovog četvrtka Spasovdan ili Vaznesenje Hristovo, koji se slavi 40. dana nakon Vaskrsa. Opština Kladovo ovaj praznik proslavlja kao opštinsku slavu. Praznovanje je započelo svetom arhijerejskom liturgijijom, a potom i litijom od sabornog hrama do zgrade opštine.U programu obeležavanja gspasovdana pored zaposlenih u opštinskoj upravi učestvovala su i deca iz PU „Neven“ u Kladovu kojima je predsednik opštine Saša Nikolić nakon službe podelio slatkiše uz želje da im detinjsto bude bezbrižno i da izrastu u poštene i vredne ljude.

Obredno rezanje slavskog kolača upriličeno je u holu opštinske uprave u prisustvu sveštenika SPC i brojnih gostiju iz kulturnog političkog i javnog života grada.

Povodom obeležavanja opštinske slave grupa hodočasnika koja svake godine pešice ide od hrama SV Save do Kosova polja uručila je gramatu opštini Kladovo, u znak zahvalnosti za pomoć koju je Kladovo pružilo hodočasnicima. Gramata sadrži 47 pečata crkava i manastira koliko ih ima os Beograda do Kosova Polja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts