decembar 11, 2019

ARHETIP 2019

ARHETIP 2019

Projekat „ ARHETIP 2019 “ će se ostvariti kroz maštovite, obrazovne i zabavne radionice 1.2. i 3. jula 2019. godine u Negotinu i na pivnicama u Rogljevu, pod nazivom : „ KULTRAD“ i ,,OBIČAJNA RADIONICA„u kojojima je ove godine centralna tema obrada srpskog kola.

Priča o kolu kao obliku narodnog plesa je široko rasprostranjeno skoro u svim narodima. Naročito je karakteristično za južnoslovenske narode, a po svojoj specifičnosti, i vizuelnoj lepoti, bogatstvu koraka i načinu izvođenja u Srbiji dobija izuzetan značaj i posebnost.

Projekat ARHETIP po treći put realizuje Kreativno udruženje „NEGO“ iz Negotina u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova RS ( Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu ).

Cilj ovog projekta je čuvanje etničkog i verskog identiteta, stvaranje ljubavi i pozitivnog odnosa prema kulturno – istorijskom i tradicionalnom nasleđu. Polaznici će se kroz teoretski i praktičan rad na kreativan način upoznati sa značajem i elementima srpskog pisma, srpskog i vlaškog kola kao i sa najlepšim srpskim i vlaškim izvornim pesmama iz regiona i njihovim značenjem.

Radionice su namenjene mladima iz dijaspore, besplatne su za polaznike, a
obzirom na to da je broj ograničen molimo zainteresovane roditelje da nam se blagovremeno jave i prijave svoju decu.

Kontakt mejl: kreativno.udruzenje.nego@gmail.com
telefon: 063 17 17 478 i 063 8711651

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts