петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
6. manifestacija „Zvuci trube sa Timoka“

6. manifestacija „Zvuci trube sa Timoka“

Dvodnevna manifestacija “Zvuci trube sa Timoka” ove godine se održava po šesti put u Knjaževcu u četvrtak – 27. jun i petak-28. jun. Događaj je smešten na moderno uređenom platou Doma kulture u organizaciji Turističke organizacije, ispred Opštine Knjaževac, а u saradnji sa Udruženjem trubača “Zvuk” iz Knjaževca. 

 Manifestacija “Zvuci trube sa Timoka” ove godine nema status predtakmičenja za Sabor trubača u Guči, ipak I dalje je centralni motiv truba a glavni cilj dobra zabava.“Zadovoljsto je videti kako ova manifestacija raste i razvija se iz godine u godinu. Nekada je ova manifestacija imala takmičarski karakter, međutim sada je prioritet organizatora kvalitet izvođača koji nastupaju“ rekao je Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac otvarajući manifestaciju. On je naglasio da je veliki uspeh što se Knjaževac dobro pozicionirao na mapi među opštinama koje neguju tradiciju trube.

Pre početka muzičkog programa otvorena je izložba “Tradicija trube na Timoku” u holu Doma kulture. U organizaciji udruženja Ljubitelja starovremenskih vozila Knjaževac na platou Doma kulture  izloženi su oldtajmeri . Kao dopuna manifestaciji, u periodu od 25-29. juna, na platou Doma kulture  organizovan je “Knjaževački bazar”, na kome   lokalni proizvođači mogu da ponude svoje proizvode posetiocima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts