петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječarci osvojili 3. mesto na Republičkom takmičenju u programiranju robota (VIDEO)

Zaječarci osvojili 3. mesto na Republičkom takmičenju u programiranju robota (VIDEO)

Najviši rang takmičenja u programiranju robota je Republičko na kome su Aleksa Rajković i Pavle Ivković predstavljali Tehničku školu u Zaječaru i osvojili treće mesto. Njihov zadatak je bio da naprave i programiraju robota da reaguje na određene komande i izvršava naređenja. Da bi sve funkcionisalo kako treba, Aleksa se bavio softverom, dok je Pavle konstruisao robota.

Aleksa je maturant koji planira da svoje školovanje nastavi u Novom Sadu, a Pavle, iako je druga godina, zna čime želi da se bavi nakon završenog obrazovanja.

U njihovim pripremama za VI Republičko takmičenje u programiranju robota pomogao im je profesor Vladislav Jelenković. 12. aprila u Zaječaru je održano Regionalno takmičenje kao kvalifikaciono za Republičko.

Na Republičkom takmičenju u programiranju robota Tehničku školu su sa svojim projektima predstavili Sofija Pavlović, Marko Milenković, Nikola Ristić i Petar Ljubinković.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts