decembar 11, 2019

U Negotinu je održana 17. redovna sednica SO Negotin

U Negotinu je održana 17. redovna sednica SO Negotin

U Negotinu je održana 17. redovna sednica SO Negotin, na dnevnom redu je bilo 9 tačaka. Odbornici su usvojili više važnih odluka i rešenja, među njima i Odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za prošlu godinu, kao i Odluku o davanju saglasnosti i usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za racionalizaciju održavanja javnog osvetljenja teritorije opštine Negotin.

Odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o završnom računu opštine Negotin za 2018.godinu. Ovom odlukom utvrđeni su ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci budžeta Opštine Negotin u 2018. godini. Ukupni prihodi i primanja u iznosu od 1.054.890.000 dinara, i ukupni rashodi i izdaci iz prihoda, primanja i neutrošenih sredstava 1.135.786.000 dinara, kao i višak prihoda budžeta 21.073.000 dinarakoji se prenosi u narednu godinu.

Odborni su se pozitivno izjasnili i o predlogu odluke o visini naknade za korišćenje javnih puteva opštine Negotin, kao i o odluci o izmeni Odluke o utvrđivanju zakupnine i naknade za korišćenje poslovnog prostora u svojini opštine Negotin. Takođe je doneta i Odluku o davanju saglasnosti i usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za racionalizaciju održavanja javnog osvetljenja teritorije opštine Negotin.

Skupština je usvojila i rešenja o pristupanju otuđenju stanova i svojina opština Negotin neposrednom pogodbom, kao i Odluku o pristupanju izradi strategije ruralnog razvoja opštine Negotin za period od 2019. – 2024. godine.Sednici su pored 36 odbornika prisustvovali i Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Merlina Selenić, zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts