четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Svečanom sednicom Skupštine opštine Negotin obeležen Dan opštine

Svečanom sednicom Skupštine opštine Negotin obeležen Dan opštine

Svečanom sednicom Skupštine opštine Negotin, na kojoj su najzaslužnijim pojedincima i institucijama dodeljene tradicionalne majske nagrade i povelje u Negotinu je u subotu, 12. maja, obeležen Dan opštine.Inače, Dan opštine Negotin, 12. maj obeležava se od 2007 godine u znak sećanja na oslobođenje grada od viševekovne turske vladavine i pripajanje Negotinske nahije Kneževini Srbiji 1833. godine.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Negotin uručene su i tradicionalne majske nagrade, povelje i plakete, a za počasnog građanina Negotina proglašen je Stanko Popović, predsednik kompanije „Elixir group“ iz Šapca.
Svečanoj sednici Skupštine opštine Negotin, pord odbornika i drugih zvanica prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts