oktobar 15, 2019

Šesti festival VEF u Negotinu od 23. do 25. maja

Šesti festival VEF u Negotinu od 23. do 25. maja

Kreativno udruženja NEGO uz podršku opštine Negotin i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije,od 23. do 25. maja organizuje šesti po redu Vokalni etno-festival mladih – VEF 2019. Festival će i ove godine imati međunarodni karakter, a okupiće brojne učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

VEF je osnovan sa ciljem da promoviše tradicionalnu etno muziku, da aktivno uključuje mlade u njeno očuvanje kao i da podstiče njihovu kreativnu interpretaciju, organizatori ističu da vokalni etno festival mladih već šestu godinu uspešno pod jednim krovom okuplja najtalentovanije mlade ljude iz zemlje i okruženja.

Nakon svečanog otvaranja festivala, biće održan i celovečernji koncert prošlogodišnjih pobednika. Prošlogodišnji pobednici su „Gusle“ iz Kikinde i etno grupa „Marinika“ iz Negotina.

Drugog festivalskog dana u petak 24. maja nastupiće jedanaest takmičarskih grupa iz Srbije, Crne gore, Makedonije i Republike srpske, Njihove nastupe ocenjivaće tri doktora etnomuzikologije, dr Zlata Marjanović, prof. dr Dragica Pavić Kašanski i dr Zoran Bogdanović, vrhunski stručnjaci na polju etnomuzikologije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts