среда, 17 априла, 2024

20 godina sa vama
Otkrivanjem biste Zorana Radmilovića obeležen datum njegovog rođenja (VIDEO)

Otkrivanjem biste Zorana Radmilovića obeležen datum njegovog rođenja (VIDEO)

Tradicija obeležavanja dana rođenja Zorana Radmilovića, u pozorištu koje nosi njegovo ime, traje godinama. To je odlična prilika da se, kroz priču Milana Cacija Mihailovića,  na njegov lik i delo podsete sve generacije.

Bistu Zorana Radmilovića, koja je će nadalje krasiti zaječarsko pozorište, izradio je Svetozar Mirkov na jednoj od kolonija koja se održala u Zaječaru. Direktor pozorišta Vladimir Đuričić svečano je obećao da će se svake naredne godine na dan Zoranovog rođenja biti izvedena jedna premijera.

U ime Gradske uprave okupljenje poštovaoce lika i dela Zorana Radmilovića pozdravila je zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić, koja je pohvalila rad pozorišta.

Zoran Radmilović rođen je 11. maja 1933. Godine u Zaječaru, a umro je 21. jula 1985. godine u Beogradu, gde je i sahranjen. Njegovu bistu u zaječarskom pozorištu otkrili su Marina Milić, Svetozar Mirkov i Milan Caci Mihailović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts