петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Održana manifestacija „Međunarodni Dan izazova 2019.“

Negotin: Održana manifestacija „Međunarodni Dan izazova 2019.“

Tradicionalno poslednje srede u maju mesecu u Negotinu je petu godinu zaredom održana sportska manifestacija „Međunarodni Dan izazova 2019.“ .U organizaciji sportskog saveza opštine Negotin,akcija je održana na gradskom trgu a učestvovale su sve osnovne škole iz grada.

U protekle 24 godine naša zemlja bila je učesnik sportsko-rekreativne manifestacije „Međunarodni Dan izazova“, čiji cilj je međusobno nadmetanje dve, žrebom, izabrane opštine ili grada, koji će, korišćenjem njraznovrsnjih sportsko-rekrativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

Ana Ranđelović profesor fizičkog vaspitanja kaže da jako važno podstaći kako omladinu, tako i starije sugrađane da u svoje svakodnevne obaveze uključe i fizičku aktivnost koja je itekako važan preduslov za zdrav život.

Minimalni zadatak u okviru „Dana izazova“ je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta. Dan izazova je, istovremeno, prilika za uspostavljanje saradničkih, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među opštinama/gradovima, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts