четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Na zaječarskom Trgu oslobođenja pesmom i igrom katolici privukli pažnju prolaznika (VIDEO)

Na zaječarskom Trgu oslobođenja pesmom i igrom katolici privukli pažnju prolaznika (VIDEO)

U subotu 18. maja na zaječarskom trgu mnoge je privukla pesma i igra katolika koji su na taj način proslavljali vreme Uskrsa. Katolici iz Amerike, Italije, Venecuele i drugih zemalja govorili su o tome kako im je crkva promenila način života i viđenja sveta.

Debora Madanaro je iz Nju Džersija, a u Srbiji živi nekoliko godina. Srpski jezik razume, ali malo govori.  Ona potiče iz velike, katoličke porodice koja je na okupu zahvaljujući pomoći katoličke crkve, a Zaječar je posetila kako bi o tome pričala.

„Moji roditelji su iz Perua, ali su se odselili u Ameriku. Članovi su katoličke crkve koja im je veoma pomogla kad je bilo potrebno. Kao što i sami kažu, da nije crkve ne bi opstali zajedno. Mi smo velika porodica, imam 5 sestara i 3 braće i svi živimo u Nišu. Došli smo jer želimo da raširimo priču o tome kako nam je crkva pomogla. Ne želimo nikoga da preobratimo, ali želimo da pokažemo da je ovo način verovanja i življenja. Amerika i Srbija su veoma različite, ali u dobrom smislu. Srbija je drugačija i veoma lepa. Ovde je prelepo, takođe je fino i u Nišu. Sviđaju mi se i vaše narodne igre, kao što je kolo“, rekla je Debora.

Iako ljudi koji su se zatekli na zaječarskom trgu u subotu 18. maja nisu znali o čemu se radi, zastali su i uživali u pesmi i igri katolika. Kako otac Marjan kaže na nedeljnu misu u katoličkoj crkvi dolazi oko 15ak ljudi, dok je taj broj daleko veći tokom praznika. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts