субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Antika fest na Romulijani krajem avgusta (VIDEO)

Antika fest na Romulijani krajem avgusta (VIDEO)

Nakon pauze od nekoliko godina Festival antičke drame „Antika fest“ održaće se na Romulijani krajem avgusta, potvrđeno je potpisivanjem osnovnog ugovora koji važi 5 godina, tokom kojih će se na godišnjem nivou potpisivati ugovori koji konktetnije određuju detalje održavanja. Ideja da se bogato antičko nasleđe u Srbiji učini vidljivijim je motiv osnivanja ovog festivala, a organizatrori najavljuju zanimljive događaje inspirisane baš tim.

Za sada je izvesno da će na Antika festu premijerno biti izvedena predstava „Žene iz Troje“. Potpisivanju Ugovora o zajedničkom organizovanju Festivala antičke drame „Antika fest“ prisustvovala je i direktorka Narodnog muzeja Zaječar Maja Živić.

Do sada je ova manifestacija održana 5 puta, a poslednji „Antika fest“ na Romulijani organizovan je 2016. godine. Nova edicija Antika festa bavi se posledicama ratova, subdbinom pobeđenih, bolom koji ne pripada samo poraženima već i pobednicima, osuđuje destruktivne nagone čije su žrtve humanost i čovekov razum. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts