уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječarci drugi na Galaksija kupu (VIDEO)

Zaječarci drugi na Galaksija kupu (VIDEO)

Među projektima kao što su pametni novčanik, vetrogenerator sa solarnim sistemom, štap za osobe sa vizualnim hendikepom i mnogi drugi, Terarijum koji su napravili učenici zaječarske Tehničke škole osvojio je drugo mesto na trećem Galaksija kupu u Zaječaru. Zahvaljujući ovom terarijumu ljubitelji egzotičnih životinja ne bi morali da brinu da li je sve u redu sa njihovim ljubimcem.

Da bi ljubimcu bilo prijatno mora se podesiti vlaga, temperatura i protok vazduha, a u ovom terarijumu to se može uraditi putem telefona, kompjutera ili  tasture koja se nalazi na njemu. Pre nego što su pred komisijom prezentovali svoj projekat, ovi mladi momci napisali su naučni rad.

Galaksija kup u Zaječaru po treći put organizuje Tehnička škola u saradnji sa Zajednicom elektrotehničkih škola Srbije, a uz pomoć Radio kluba Timok. Ovaj tim mladih i ambicioznih ljudi sa projektom Terarijum nastupiće 12. aprila na Regionalnom takmičenju u programiranju robota, koji će se održati u Zaječaru. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts