среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru  zasedali većnici po 87. put (VIDEO)

U Zaječaru zasedali većnici po 87. put (VIDEO)

Odlukom o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2019. godinu umanjen je budžet za 228.954.655 dinara te ukupna planirana sredstva iznose 3.649.522.059 dinara, rekla je Valentina Đuričić načelnica finansijske službe na 87. sednici Gradskog veća u Zaječaru.

Izmene kadrovskog plana za 2019. godinu predviđen je prijem novih radnika u radni odnos, a povećava se i broj pripravnika u Gradskoj upravi. Većnici su usvojili Izmene Prostornog plana teritorije grada, ali i Odluku na osnovu koje će se pristupiti izradi Plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Besplatni gradski i prigradski prevoz moći će da se ostvari uz kartice koje će izdavati Gradska uprava, a koje će se obnavljati na godinu dana.

Većnicima je obrazložen Godišnji likvidacioni izveštaj Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar – u likvidaciji.

Tokom 2019. godine iz budžeta grada biće finansirana vantelesna oplodnja trinaest parova, a prema odluci većnika grad Zaječar će zadržati postojeću mrežu škola. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji Matične biblioteke „Svetozar Marković“ i Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ za 2018. godinu, ali i Izveštaj o poslovanju za 2018. i Program rada i Finansijski plan Turističke organizacije za 2019. godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts