четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru obeležen Svetski dan zdravlja (VIDEO)

U Zaječaru obeležen Svetski dan zdravlja (VIDEO)

Preventivni pregledi koji se povremeno organizuju u centru Zaječara građanima omogućavaju da bez zakazivanja i odlaska kod lekara u Domu zdravlja provere svoje zdravlje. Interesovanje za ovu vrstu pregleda veliko, a pored rezultata prisutni su dobili i poneke savete kako da sačuvaju svoje zdravlje.

Svrha preventivnih pregleda jeste da se spreči određena bolest ili da se lečenje počne na vreme kako ne bi bilo većih posledica po zdravlje.

Svetski dan zdravlja obeležava se svake godine širom sveta 7. aprila pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije. Organizatori preventivnog pregleda u Zaječaru su Gradska uprava, Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, Odsek za promociju zdravlja, Crveni krst Zaječar, Preventivni centar Doma zdravlja i Udruženje penzionera grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts