oktobar 16, 2019

U Negotinu je održan 13. sajam zapošljavanja

U Negotinu je održan 13. sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Bor organizovala je 13. po redu Sajam zapošljavanja u Negotinu, gde je 25 poslodavca ponudilo oko stotinu slobodnih radnih mesta. Iskazane su potrebe za radnicima različitih zanimanja i stepena stručnosti. Inače u Negotinskoj opštini je trenutno evidentirano oko 2200 nazaposlenih lica.

Da je nezaposlenost i dalje veliki problem u našoj zemlji potvrđuje i podatak da su sajmovi zapošljavanja iz godine u godinu sve posećeniji. Na 13. sajmu zapošljavanja u Negotinu evidentirano je 145 nezaposlenih lica kojima je 25 poslodavca ponudilo oko stotinu slobodnih radnih mesta. Lokalna samouprava je u ovoj godini u okviru lokalnog akcionog plana zapošljavanja izdvojila dva miliona dinara, dok se od resornog ministarstva očekuje još milion dinara.

Prema rečima direktorice NSZ Filijale Bor Sonje Stanković, sajmovi su se poslednjih godina pokazali kao primer dobre prakse, kako za nezaposlene koji traže posao, tako i za one koji žele da pronađu bolje zaposlenje.

Među 25 poslodavaca koji su iskazali potrebe za radnicima različitih zanimanja i stepena stručnosti, bila je i asocijacija za razvoj opštine Negotin koja će ove godine kroz projekat javnih radova zoposliti određeni broj geronto domaćica.

Sajmovi garantuju pravi izbor radnika i omogućavaju da se poslodavac promoviše na najbolji način. Pored toga nezaposlenim licima je omogućen direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca, imaju priliku da se predstave i iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave utisak i uđu u uži izbor kandidata ili se na licu mesta dogove o uslovima zapošljavanja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts