четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin je u 2019.godini opredelila 27 stipendija studentima i srednjoškolcima

Opština Negotin je u 2019.godini opredelila 27 stipendija studentima i srednjoškolcima

Opštine Negotin će u ovoj godini stipendirati petoro studenata i dvadeset i dvoje učenika srednjih škola, Odluka je opštinske komisije za stipendiranje. Iz opštinskog budžeta je u te svrhe izdvojeno dva miliona dinara, što je isti iznos kao i prošle godine. Tim povodom je u velikoj sali SO Negotin organizovana svečana podela ugovora o stipendiranju.

Opština Negotin će ove godine stipendirati dvadeset i sedmoro učenika i studenata, od toga prema utvrđenom programu stipendiranja studenata visokoškolskih ustanova koje obrazuju kadrove deficitarnih struka i zanimanjanja finansijski će kroz stipendije biti podržano troje studenata, dok je komisija dve stipendije opredelila za posebno nadarene studente. Prilikom uručivanja ugovora predsednik opštine Vladimir Veličković rekao je da ga raduje činjenica da je ove godine broj stipendija veći nego prošle godine, podvlačeći da se naša budućnost ogleda u ovim mladim ljudima.

Predsednik Veličković je izrazio nadu da će sledeće godine opština moći da izdvoji više novca za stipendiranje, obzirom da je ove godine čak deset stipendija više deljeno u odnosu na prošlu godinu, a iznos u budžetu za te namene je u 2019. godini na nivou prošlogodišnjeg.

Jelena Dragomirović učenica treće razreda SUŠ „Stevan Mokranjac“ ostvarila je pravo na opštinsku stipendiju zahvaljujući dobrom uspehu, a kako nam je rekla ova stipendija puno znači njoj i njenoj porodici.

Utvrđeni iznos stipendije za školsku 2018.-2019. godinu je 7000 dinara mesečno za studente i 4000 dinara za učenike srednjih škola. Inače stipendije se isplaćuju u deset mesečnih rata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts