четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru besplatan gradski i prigradski linijski prevoz (VIDEO)

U Zaječaru besplatan gradski i prigradski linijski prevoz (VIDEO)

Na 86. sednici Gradskog veća grada Zaječara većnici su usvojili Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina i Lokalni akcioni plan za mlade od 2018. do 2022. godine čiji je cilj unapređenje zapošljavanja i preduzetništva mladih, kreiranje okruženja za razvoj aktivizma, volonterizma i mobilnost mladih, povećanje nivoa bezbednosne kulture mladih, razvijanje sistema neformalnog obrazovanja, zdravih stilova života, socijalna inkluzija mladih, ali i uspostavljanje sistema obrazovne politike. Prema preporuci Vlade Republike Srbije usvojena je Odluka o konverziji potraživanja grada u udeo u kapitalu Društva za prevenciju invalidnosti i radno osposobljavanje invalida „Zaštitna radionica“ d.o.o. Beograd.

Kako bi se komunalno uređenje na teritoriji Zaječara dovelo na viši nivo izmenjena je i dopunjena odluka o tretmanu izložene robe ispred prodavnica i postavljanja rashladnih uređaja. Prema odluci o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza za građane sa prebivalištem na teritoriji Zaječara ova usluga će biti besplatna. Odlukom o prioritetnim oblastima od javnog interesa grada Zaječara utvrđeno je 14 prioritetnih oblasti za 2019. i 2020, a nakon usvajanja Skupštine komisija će raspisati konkurs kojim će biti dodeljena sredstva udruženjima na teritoriji grada Zaječara, rečeno je na Gradskom veću. Doneta je odluka o javnim priznanjima grada, a Nikola Šarčević, diplomirani inženjer geologije za hidrogeologiju, imenovan je za v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“. Većnici su dali saglasnost izmenama programima poslovanja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ i Javnom komunalnom preduzeću „Timok-održavanje“ za 2019.

Na Veću je razmatran Predlog Zaključka o određivanju finansijskih sredstava o ko-finansiranju  projekta „Očuvanje i restauracija ekosistema u urbanim zonama Sofije i Zaječara“.

Odlukom Gradskog veća raspisaće se dopunski javni poziv za dostavljanje predloga za članove Konkursne komisije za raspodelu sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts