уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Razvoj poljoprivrede glavna tema 23.sednice Skupštine grada Zaječara (VIDEO)

Razvoj poljoprivrede glavna tema 23.sednice Skupštine grada Zaječara (VIDEO)

Na samom početku 23. sednice Skupštine grada Zaječara Miloš Stojadinović i Dragana Rašić, odbornici Saveza za Srbiju, napustili su sednicu zbog, kako je Stojadinović rekao, kršenja Poslovnika i ne odgovaranja na njihova odbornička pitanja već godinu i po dana. Nakon toga nastavljeno je sa radom Skupštine, a odbornici su usvojili Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar. Prema rečima većnika Vesne Stanković za poljoprivredu je u 2019. godini izdvojeno 20% više nego prethodne godine, dok je u odnosu na 2017. čak 50% više.  Novitet je što će se od sada poljoprivreda razvijati po sektorima. Prošle godine poljoprivredni proizvođači, ukoliko apliciraju za jednu od mera u okviru sektora nisu mogli da koriste sredstva za drugu meru. Ovo je sada promenjeno, te je ona objasnila na primeru sektora mleka u kome su predviđene 3 mere a odnose se na nabavku kvalitetnih grla u mlečnom govedarstvu i ovčarstvu i mera nabavke muzilica i opreme za skladištenje mleka.

Pčelari će ove godine moći da koriste subvencije do 80.000 za nabavku opreme i pčelinjih društva. Kako je Vesna Stanković rekla izdvojena su sredstva i pozicija kojom bi se registrovanim poljoprivrednim proizvođačima omogućilo da o trošku Ministarstva i lokalne samouprave urade analizu i klasifikaciju zemljišta. Konkursi će biti objavljeni krajem marta, odnosno početkom aprila. Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar naišao je na pohvale, ali i konstruktivne kritike mnogih odbornika.Odbornici su na 23. sednici Skupštine grada usvojili Plan detaljne regulacije za preradu otpadnih voda iz proizvodnog pogona pivare „Heineken Srbija“ u Zaječaru i Rešenje o obrazovanju Komisije za planove grada.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts