четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Ambasador Nemačke posetio Zaječar (VIDEO)

Ambasador Nemačke posetio Zaječar (VIDEO)

Njegova ekselencija Tomas Šib šest meseci je na funkciji ambasadora Savezne Republike Nemačke u Srbiji i povod njegove prve posete Zaječaru je obeležavanje 19 godina nemačko – srpske razvoje saradnje. Tom prilikom on se sastao sa gradonačelnikom Zaječara sa kim je pričao o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u gradu, ostvarenim projektima ali i onim koji su u planu.

Gradonačelnik Boško Ničić osvrnuo se na odličnu saradnju ambasade Nemačke i njihove Razvojne agencije, koja je u Timočkoj Krajini realizovala razne projekte. Na ovom sastanku došli su do zaključka da se u budućnosti treba dosta raditi na poboljšanju infrastrukture, ali i turizma.

Izvođenjem pozorišne predstave „Punoletstvo“ i izložbom pod nazivom „Dela znače“ u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ svečano je obeleženo 19 godina nemačko – srpske razvojne saradnje, u okviru koje je Nemačka podržala Srbiju sa više od 1.8 milijardi evra. Ambasador je tokom svoje posete Zaječaru obišao  Osnovnu školu Desanka Maksimović, Prostor za pomak i Udruženje Društvo Roma Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts