среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
7. građanski protest #1od5miliona: Zaječarci dostojni svojih predaka (VIDEO)

7. građanski protest #1od5miliona: Zaječarci dostojni svojih predaka (VIDEO)

Svoj govor, na 7. građanskom protestu #1od5miliona, profesor dr Tamara Milenković Kerković počela je rečima da je došla da se pokloni potomcima ustanika i naslednicima velikog Nikole Pašića, ali i uzornih domaćina kao što je bio Adam Bogosavljević, gradu kojim je evropski upravljao Milan Miljković i gradu koji je dao vođu nepobedive srpske konjice, generala Nikolu Colovića.

„Sastali smo se da kažemo da je živ ovaj narod, da zna šta hoće. A hoće da odu ovi što žele da nas nema i da hoćemo da odu odmah, jer mi stojimo ovde u srcu tame autokratskog režima, jer zajedno patimo i ovde pati svaki pošten čovek u Srbiji, koji ima dostojanstva, jer je ovo nenarodna vlast“, rekla je Kerković i dodala: „Stojimo za najvrednije što imamo, stojimo za našu decu, stojimo za našu zemlju, stojimo za naše pregažene nade i za naše oteto pravo na život, stojimo jer živimo u bedi i sramoti i zbog toga što nama vladaju strahom, beznađem i siromaštvom.“ Ona je iznela podatak da je u Srbiji svaki četvrti čovek siromašan ili na granici siromaštva.

Novinar i politički analitičar Đorđe Vukadinović pred spomenikom Nikole Pašića rekao je da u ovom trenutku branimo, baštinimo i čuvamo sećanje i pokušavamo da oživimo najbolje iz naše prošlosti.

„Mi nismo isti i ne mislimo svi isto, nismo istomišljenici i ne treba to da skrivamo, ali smo svi isti i u istom smo stroju protiv ovog zla protiv koga smo ustali, tu razlika među nama nema i ne sme ih biti“, istako je Vukadinović koji je Zaječarce koji izlaze na ulice i javno govore o svom nezadovoljstvu nazvao herojima, dostojnim svojih slavnih predaka.

Okupljeni građani šetali su pešačkim delom ulice Timočke bune do zgrade pozorišta odakle su se uputili ka Gradskoj upravi gde se protestna šetnja završila. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts