уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Održana 80. sednica Gradskog veća

ZAJEČAR: Održana 80. sednica Gradskog veća

Na osnovu Zakona o javno-privatnom partnerstvu većnici su usvojili odluku da delatnost linijskog gradskog i prigradskog preveoza putnika na teritoji Zaječara obavlja „Nikolić prevoz“ d.o.o. Samarinovac i data je saglasnost na konačni Nacrt javnog ugovora o poveravanju ove delatnosti. Za glavnog urganistu grada Zaječara imenovan je diplomirani inženjer arhitekture Ivan Stojanović. Većnici su usvojili programe poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar i Javnog komunalnog preduzeća „Zaječarparking“ Zaječar za 2019. godinu.

Planom i programom poslovanja Javnog komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ za 2019. godinu predviđena je dobit od 3 miliona 593 hiljade dinara, rekao je direktor Ivan Žikić. Prema finansijskom planu Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“ cene komunalnih usluga ostaće na nivou prošlogodišnjih, obrazložio je direktor Bojan Trandafilović većnicima.

Obzirom da je nakon prethodne sednice došlo do promena u jednom delu Ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup na Veću je objašnjeno o kojim izmenama se radi.

Pred većnicima se našao i Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar tokom 2018. godine u kome stoji da je ukupno ulaganje iznosilo 15,6 miliona dinara, od čega je grad investirao oko 9,5 miliona.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts