петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Roditelji prvaka već razmišljaju o upisu (VIDEO)

Roditelji prvaka već razmišljaju o upisu (VIDEO)

Osnovna škola Desanka Maksimović u Zaječaru školske 2019/2020. godine upisuje 3 odeljenja, a tokom februara vrši se prikupljanje molbi roditelja one dece koja po rejonizaciji ne nalaze na teritoriji određene škole.

Da bi roditelji upisali svoju decu u osnovne škole potrebna su četiri dokumenta. Dokumenta će se pribavljati zahvaljujući primeni novog softvera koji je nastao kao rezultat timskog rada Vlade Srbije, odnosno zajedničkog projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu. Roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik deteta, će i dalje imati mogućnost da pomenute dokumente dostavi u papirnoj formi, ukoliko to želi. Planirano je da softver bude pušten u rad početkom marta ove godine, kao i da se po uzoru na ovaj sistem do juna ove godine ista olakšica uvede i za upis učenika u srednje škole.

 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts