avgust 26, 2019

Prva redovna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Prva redovna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

U utorak 5. februara održana je Prva redovna sednica Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i komandant Štaba.

Članovi Štaba razmatrali su trenutno stanje kritične putne i elektroenergetske infrastrukture i stanje na vodotokovima na teritoriji opštine Negotin usled snežnih padavina i intenzivnog otapanja snega. Ekipe JKP „Badnjevo“ angažovane na čišćenju snega u gradu i osam deonica po predviđenom programu reagovale su i u urgentnim situacijama u mesnim zajednicama. Na zimskom održavanju lokalnih puteva na teritoriji opštine ove godine angažovane su ekipe DOO „Balaš“ iz Kupuzišta. Vatrogasno-spasilačka jedinica Negotin sa ekipom Hitne službe ZC Negotin, učestvovala je u dva akcije pomaganja bolesnim sugrađanima koji žive u udaljenim delovima naše opštine. Ekipe Elektrodistribucije Negotin u veoma otežanim uslovima, imajući u vidu manjak potrebnih stručnih ljudi i vozila, uložile su velike napore u otklanjanju kvarova koji su uzrokovali petodnevni prekid u isporuci električne eneregije žiteljima nekoliko sela. Stanje na vodotokovima prvog i drugog reda je redovno, s obzirom da se trenutno nalaze u režimu srednjeg nivoa. Na sednici je usvojen Zaključak o ažuriranju operativnog plana za odbranu od poplava voda drugog reda i pripravnost stručno-operativnog tima za praćenje stanja na vodotokovima i zaštitu od poplava.

Na ovogodišnjoj Prvoj redovnoj sednici štaba razmatrana je trenutna situacija povodom informacije o pojavi bolesti afričke kuge svinja u susednim državama Rumuniji i Bugarskoj i aluvijalne influence (ptičijeg gripa). Preporučeno je praćenje stanja, informisanje javnosti o merama ponašanja ukoliko dođe do pojave bolesti kod životinja na teritoriji naše opštine.

Članovi štaba usvojili su Godišnji izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin za 2018.godinu i Godišnji plan rada štaba za 2019. godinu.

 

Izvor: negotin.rs

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts