уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvoren Montesori kabinet u ŠOSO „Jelena Majstorović“ (VIDEO)

Otvoren Montesori kabinet u ŠOSO „Jelena Majstorović“ (VIDEO)

Lazar Gašić, učenik 5. razreda Škole za osnovno i srednje obrazovanje Jelena Majstorović svečano je presekao vrpcu čime je otvoren Montesori kabinet koji će na dalje koristiti učenici ove škole. Materijal i metode Montesori učenja mogu se primeniti na decu sa smetnjama u razvoju čime se podstiče aktivnost svih čula. Takođe se utiče  na razvoj potencijala deteta, buđenje njihove radoznalosti i motivacije, ali i na razvijanje radnih navika i samostalnosti. Sve se to ostvaruje uz praktičan rad, senzoperceptivne vežbe i vežbe iz prirodnih i društvenih nauka.  

Kroz nacionalnu akciju „Odeća za sve“ Fondacije Ane i Vlade Divac na više humanitarnih bazara zahvaljujući Fondaciji Iskorak prikupljen je novac za opremanje Montesori kabineta.

Vrednost ukupne donacije je 310.000 dinara, a otvaranju Montesori kabineta prisustvovali su direktori škola sa teritorije Zaječara, Škole za osnovno i srednje obrazovanje Vidovdan iz Bora, Ustanove Oblutak, predsednik Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga, predstavnici školske uprave i članica interresorne komisije Ljiljana Tešanović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts