субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 83 sednica gradskog veća u Zaječaru

Održana 83 sednica gradskog veća u Zaječaru

Većnici su na 83. sednici Gradskog veća usvojili Plan detaljne regulacije postrojenja za preradu otpadnih voda iz proizvodnog pogona pivare „Heineken Srbija“ u Zaječaru. Prema rečima Suzane Milošević iz Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ izrađena je strateška procena uticaja na životnu sredinu koja je dobila pozitivnu ocenu od strane Odseka za zaštitu životne sredine, odeljenja za urbanizam.

Prema Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, koji su većnici usvojili, predviđeno je da se 18 miliona 750 hiljada dinara uloži u razvoj poljoprivrede.im

Tim Programom podsticaće se i govedarstvo kroz mere za nabavku kvalitetnih priplodnih grla do iznosa od 140 hiljada, pri čemu će, kao jednu od novina, poljoprivredni proizvođači moći da koriste sredstva i za kupovinu muzilica. Takođe će se subvencionisati nabavka kvalitetnih grla ovaca i koza do iznosa od 100 hiljada. Podsticaji za pčelarstvo povećani su u okviru sektora do 80 hiljada, a pojedinačno po merama do 40 hiljada. Planirani su i podsticaji za udruženja  do 80 hiljada. Kako je na Veću rečeno, prioritet će imati gazdinstva koja do sada nisu koristila ove mere, proizvođači sa prebivalištem na selu i nosioci gazdinstva koji su mlađi od 40 godina.

Na 83. sednici Gradskog veća imenovana je Komisija za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje predloga raspodele sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2019. godini.

Pred većnicima se našao i Izveštaj o izvršenom popisu imovine i obaveza u organima i službama organa grada Zaječara sa stanjem na dan 31. decembar 2018. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts