четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Loše vesti za pušače: Cigarete skuplje, uskoro i potpuna zabrana pušenja na javnim mestima (VIDEO)

Loše vesti za pušače: Cigarete skuplje, uskoro i potpuna zabrana pušenja na javnim mestima (VIDEO)

U 2019. godini pušači će se, osim poskupljenja cigareta, najverovatnije suočiti i sa potpunom zabranom pušenja na javnim mestima. Od 2010. godine pušenje je zabranjeno u svim radnim prostorima, ali ne i u ugostiteljskim objektima što bi po novom zakonu, koji je u pripremi, trebalo da se dogodi. To predviđa kompletnu zabranu pušenja u zatvorenom prostoru u svim javnim objektima, a odnosiće se ne samo na klasičan duvan, nego i na nargile i elektronske cigarete.

Državni namet na duvan skuplji je za 1,5 dinara, kako propisuje akcizni kalendar. To svaki put poveća cenu paklice za šest do sedam dinara, jer sa rastom cene paklice raste i proporcionalna akciza, koja čini 33 odsto, a sa tim veći je i trošak za porez na dodatu vrednost. To znači da će svaka paklica biti skuplja za oko 10 dinara.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts