петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječarski učenici veronauke i Eparhija timočka darivali posteljine dečijem odeljenju

Zaječarski učenici veronauke i Eparhija timočka darivali posteljine dečijem odeljenju

Na časovima veronauke učenici zaječarskih osnovnih škola „Hajduk Veljko“ i „Đura Jakšić“ kroz primere uče o humanosti i značaju darivanja, te se godinama unazad za vreme uskršnjih praznika potrude da organizuju prodajne izložbe uskršnjih jaja, a prikupljeni novac da iskoriste za neki viši cilj.

„Hvala Bogu, na današnji praznik Sabora presvete Bogorodice koji proslavljamo drugog dana Božića, učenici veronauke u toku svojih časova farbaju uskršnja jaja koja se humanitarno prodaju na Skveru na Veliku subotu. To je tradicija koja traje već 8 godina, a novac koji se prikupi koristi se za opremanje najbitnijih i najhitnijih stvari za dečije odeljenje Zdravstvenog centra Zaječar. Ove godine su se deca potrudila da kupe posteljinu koju smo doneli da ovim mališanima, koja nažalost ovde moraju da provedu praznike, da im ulepšaju ovaj dan“, rekao je đakon Uroš Pamučar, sekretar Upravnog odbora Eparhije timočke.

Na humanitarnoj prodaji uskršnjih jaja prikupljeno je 36.000 dinara što je bilo dovoljno za 24 kompleta posteljina, koje su uručene Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts