четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR:Održan drugi protest #1od5miliona

ZAJEČAR:Održan drugi protest #1od5miliona

Građani nezadovoljni trenutnom političkom situacijom u Zaječaru prisustvovali su drugom protestu #1od5miliona. Jedna od tema govornika ovog skupa bile su spekulacije da su pojedini profesori ucenjivali učenike kako bi prisustvovali prethodnim protestima.

Na ovom skupu rečeno je da okupljanje protestanata svakog petka predstavalja cenu lošeg izbora iz 2004. godine.

Govornici ovog skupa prvi su dobili bedževe hrabrosti, a zahtevi organizatora su ostali isti: da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili dug grada od preko 2 milijarde dinara, momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom. Od svih onih koji se predstavljaju opozicijom, traži se da napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva, a od lokalnih medija traži se objektivno izveštavanje o građanskim protestima. Za razliku od prvog protesta okupljeni građani išli su od Trga Nikole Pašića do naselja Kraljevica, a organizatori su najavili da će se svaka naredna šetnja kretati drugačijom rutom, čime žele da probude sve delove grada.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts