четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: U 2019. Godini za 2 dana 26 intervencija Hitne službe

ZAJEČAR: U 2019. Godini za 2 dana 26 intervencija Hitne službe

Hitna služba Zdravstvenog centra Zaječar počela je 2019. godinu sa uobičajenim brojem intervencija. Uglavnom su se javljali hronični bolesnici, ali je bilo i manjih povreda.

„Mi smo u toku prva dva dana ove godine imali nekih 26 pregleda na terenu. To je uobičajeno, nije nešto posebno pojačano. Javljali su se hronični bolesnici, bilo je par povreda“, rekao je dr Miroslav Nedeljković, načelnik Hitne službe.

U toku dočeka Nove godine na gradskom trgu nije bilo većih problema. „U toku novogodišnje noći imali smo ekipu koja je dežurala na skveru. Bilo je uobičajeno, možda neke sitnije povrede. Ranijih godina smo imali više tuča posle 12 sati, sada je i to izostalo, barem ne u toj meri. Oko pola 2, 2 posle ponoći alkohol je učinio svoje pa je bilo par intervencija gde su ljudi preveženi na dalju dekontaminaciju“, dodao je dr Nedeljković.

Stručnjaci savetuju da se tokom obeležavanja praznika vodi računa o količini hrane i pića koja se konzumira.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts