четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini

ZAJEČAR: Održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini

Velika posećenost prve akcije dobrovoljnog davanja krvi u 2019. godini govori o humanosti Zaječaraca koji ovim gestom pomažu da se spasu životi mnogih. Puna primena novog Zakona o transfuziološkoj medicini počela 1. januara 2019. godine, ali je Crveni krst Zaječar akcije dobrovoljnog davanja krvi po propisanom principu organizovao još od septembra 2018.

“Gužva je, od jutros ima dosta davalaca i zadovoljni smo odazivom. Mi smo i u prethodnom periodu brojem prikupljenih jedinica krvi u Zaječaru. Što se tiče zaliha krvi one su stabilne, obzirom da smo u prednovogodišnjem periodu imali malo intenzivnije akcije”, rekao je dr Dragan Virijević iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša zakazana je za 30. januar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts