петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Nije planirano poskupljenje vode (VIDEO)

ZAJEČAR: Nije planirano poskupljenje vode (VIDEO)

U toku 2018. godine Javno komunalno preduzeće Vodovod Zaječar pored svojih brojnih aktivnosti imalo je 1114 intervencija na vodovodnoj mreži i 475 intervencija na kanalizacionoj mreži. Izvršena je rekonstrukcija dela vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića, ali je bilo i radova u fabrici vode čime će se održavati kvalitet proizvoda. Radilo se na projektnoj i planskoj dokumentaciji, te je završen idejni projekat rekonstrukcije fabrike vode, a kao izvođač izabran je Institut Jaroslav Černi.

Sa Institutom Jaroslav Černi započeta je studija o regionalnim sistemima vodosnabdevanja i obuhvatiće teritoriju Bora, Boljevac, Zaječar, Knjaževac i Negotin. Ovo preduzeće je u toku prethodne godine obnovilo licencu, čime se ne mogu pohvaliti svi vodovodi u Srbiji, rekao je Paunović.

U 2019. godini aktivno će se raditi na kvalitetu i kontinuitetu vodosnabdevanja i prikupljanju i odvođenju otpadnih voda, a postoje i naznake da će se rešiti problem onih sela u okolini Zaječara koja još uvek nisu priključena na vodovodnu mrežu.

Potraživanja Javno komunalnog preduzeća Vodovod Zaječar za prethodnu godinu iznose oko 180 miliona, od čega je 100 miliona od fizičkih lica, a ostatak od privrednih. Iz ovog preduzeća apeluju na građane da izmire svoje obaveze jer nemogućnost pravovremene naplate direktno utiče na kvalitet poslovanja, što bi, posle nekog vremena, moglo da dovede do opadanja kvaliteta proizvoda i usluga, a kako Paunović kaže to u ovom segmentu nije dozvoljeno i ne sme se desiti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts