четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Tekijanka donirala česnicu sa zlatnikom Sabornoj crkvi u Zaječaru

Tekijanka donirala česnicu sa zlatnikom Sabornoj crkvi u Zaječaru

U Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Zaječaru održana je božićna liturgija kojoj su prisustvovali predstavnici grada i veliki broj vernika. Ovom prilikom polomljena je česnica sa zlatnikom koju je porodična kompanija Tekijanka donirala crkvi za najradosniji hrišćanski praznik. 

Deca se najviše raduju česnici, nadajući se da će baš oni iz nje izvući novčić ili dukat koji je domaćica stavila da niko ne zna iz kog ugla će se nasmešiti. Veruje se da će onaj koji ga pronađe u svom delu kolača tokom cele naredne godine biti zdrav, srećan i da će se obogatiti. Po tradiciji, novac koji je izvučen iz česnice treba da se otkupi drugim novcem od onoga ko ga je pronašao u kolaču. Posle toga se stavlja na ikonu ili pored nje i čuva se do sledećeg Božića. Onaj koji pronađe novčić nikako ne sme da ga baci ili zaboravi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts