четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Protest građana „1 od 5 miliona“ održan u Zaječaru

Protest građana „1 od 5 miliona“ održan u Zaječaru

Nakon više građanskih protesta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije skup pod nazivom „1 od 5 miliona“ održan je i u Zaječaru.

Nezadovoljni Zaječarci prisustvovali su ovom protestu, a kolona građana je nakon skupa sa Trga Nikole Pašića nastavila protestnu šetnju kroz grad.

Prvi i osnovni zahtev organizatora građanskog protesta „1 od 5 miliona“ u Zaječaru je da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili dug grada od preko 2 milijarde dinara  momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom. Ostali zahtevi odnose se na vlast, opoziciju, ali i lokalne medije. Traži se od svih onih koji se predstavljaju opozicijom napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkutuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva. Od lokalnih medija zahteva se izveštavanje o građanskim protestima, kako širom Srbije tako i u Zaječaru u udarnim informativnim emisijama ili rubrikama.

 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

Related posts