среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Pitali smo Zaječarce šta misle o Putinovoj poseti Beogradu

Pitali smo Zaječarce šta misle o Putinovoj poseti Beogradu

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu probudila je velika očekivanja srpskih domaćina – i to uglavnom politička. Kako je medijima poznato, najviše se razgovaralo o ekonomiji, a ovom prilikom potpisano je više od 20 sporazuma između Rusije i Srbije.

Predsednik Putin, prilikom posete Beogradu, poručio je da Moskva deli zabrinutost srpskog rukovodstva i građana u vezi sa Kosovom i Metohijom. Jedno od ključnih pitanja došlo je iz sfere energetike – Turski tok postao je omiljena tema srpskih zvaničnika. Među potpisanim memorandumima i sporazumima našlo se korišćenje atomske energije u mirnodopske svrhe, a to je deo sporazuma generalnog direktora Rosatoma Alekseja Lihačova i ministra zaduženog za inovacije u Vladi Srbije Nenada Popovića. Sporazum o saradnji u oblasti istraživanja i korišćenja kosmičkog prostora u mirne svrhe sa ruske strane potpisao je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin. Svečani trenutak posete Vladimira Putina Beogradu bilo je uručenje ordena Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije. „Tokom 300 godina istorije ove nagrade, pored Kneza Miloša i Nikole Pašića, Aleksandar Vučić danas je odlikovan ovim priznanjem“, rekao je predsednik Putin.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts