уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Kladovo je dobila najuže opštinsko rukovodstvo, za predsednika Opštine izabran je Saša Nikolić, dok će funkciju predsednika lokalnog parlamenta u naredne četiri godine obavljati Dragan Maksimović

Opština Kladovo je dobila najuže opštinsko rukovodstvo, za predsednika Opštine izabran je Saša Nikolić, dok će funkciju predsednika lokalnog parlamenta u naredne četiri godine obavljati Dragan Maksimović

U kladovu je konstituisana lokalna Skupština, za predsednika SO Kladovo izabran je Dragan Maksimović dir. HE Đerdap1, Mirjana Gavrilović profesor književnosti iz Kladova izabrana je za zamenika predsednika Skupštine, dok će sekretar i u naredne četiri godine biti Branislav Jordačijević koji već dugi niz godina obavlja pomenutu funkciju.

Nakon konstituisanja Skupštine izabran je i predsednik opštine kladovo, njegov zamenik kao i članovi opštinskog veća. Saša Nikolić doskorašnji član privremenog organa i poverenik SNS-a, izabran je na mesto predsednika opštine Kladovo, dok će funkciju njegovog zamenika obavljati Milisav Ratopekić. Novoizabrani predsednik opštine je u svom ekspozeu istakao da je privilegija imati većinu, jer se samim tim pruža i prilika za kreiranje lokalne politike ali to sa sobom nosi i veliku odgovornost da se data obećanja ispune. “ Pored činjenice da ćemo raditi na afirmaciji naše opštine, bitno je reći da su za nas nove i napredne ideje uvek dobro došle”, naglasio je Nikolić.

Nikolić kaže da je dosta toga urađeno u prošloj godini u interesu svih građana opštine, ona je naglasio da će se zalagati za to da se stvore podjednaki uslovi za život i rad kako građana u Kladovu tako i za meštane u selima na teritoriji opštine.

“Održivi razvoj naše sredine kroz realizaciju projekata i programa, biće naš cilj u naredne četiri godine”, rekao je Nikolić istakavši da će jedan od priorite u narednoj godini biti poljoprivreda, zašta je izdvojeno u ovoj godini 19 miliona dinara ili 3,4 miliona više nego u prošloj godini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts