четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječarske napuštene životinje dobile su sklonište od zime i hladnoće

Zaječarske napuštene životinje dobile su sklonište od zime i hladnoće

Napuštene životinje na ulicama teško podnose zimu i hladne dane. Do sada su im humani pojedinci pravili kućice od kartona ili ih puštali da prenoće u hodnicima zgrada, ali po ideji gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, a u saradnji sa Udruženjem Beta i donatorima, ove godine dobiće drvene kućice koje bi ih zaštitile od hladnoće.

„Mi se trudimo da napuštenih životinja ima što manje na ulicama, što sterilizacijom, što udomljavanjem, ali nažalost mnogo ih je na ulici koje se po ovoj zimi smrzavaju. Ideja gradonačelnika i grada je fenomenalna i nadam se da će se i drugi gradovi uključiti u ovu akciju. Po proceni, napuštenih životinja u Zaječaru ima negde oko 1000, a iz dana u dan taj broj se povećava zato što je sve više neodgovornih vlasnika koji ih izbacuju na ulicu“, rekla je Ivana Đokić iz Udruženja Beta Zaječar.

Kućice će biti postavljene u one delove grada koje pokriva video nadzor, i to najviše u centru i naselju Kraljevica.

„Pre nekih 20ak dana gradonačelnik Zaječara pokrenuo je inicijativu nabavke kućica za napuštene pse kako se ne bi smrzavali u predstojećim zimskim danima. Za tu svrhu grad je obezbedio oko 25 kućica. Ovom pozivu priključio se veliki broj donatora. Sve ove kućice rasporedićemo po gradu u saradnji sa Udruženjem Beta, jer oni najbolje znaju gde su kućice najpotrebnije. Nadamo se da će se i u buduće ovoj akciji odazvati veliki broj donatora jer je naš cilj da do Srpske nove godine obezbedimo stotinak kućica“, rekla je Sunčica Lalić Stojanović, pomoćnica gradonačelnika.

Dobavljaču je uplaćeno da izradi 60 kućica za pse, a u narednih desetak dana se očekuje još jedna isporuka. Svako ko želi da na ovaj način pomogne napuštenim psima u Zaječaru može kontaktirati Udruženje Beta preko njihove fejsbuk stranice. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts