четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Prezentovan projekat „Niste sami“

Zaječar: Prezentovan projekat „Niste sami“

Pred brojnim zaječarskim srednjoškolcima, ali i mnogim zainteresovanima, predstavljen je projekat „Niste sami“, koji za cilj ima uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom. Na tribini koja je tim povodom održana moglo se čuti da se mladi ljudi sve više suočavaju sa stresom, te im je svaka podrška od velikog značaja.

„Naš cilj kao društveno odgovorne zajednice je da se bavimo unapređenjem mentalnog zdravlja mladih ljudi, jer iako imaju taj poremećaj, to ne znači da nisu deo našeg društva. Čini mi se da veliku ulogu ovde igra i edukacija javnosti kako bi svi imali veće razumevanje“, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika.

Grad Zaječar je kao jednu od mera pomoći mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom još 2008. godine formirao Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Oblutak, koja je svoj rad predstavila prisutnima.

Ovaj projekat je podržala Skupština Srbije, kabinet predsednice Skupštine Maje Gojković i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts