петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Očistite sneg na trotoaru da ne biste platili kaznu

ZAJEČAR: Očistite sneg na trotoaru da ne biste platili kaznu

Sva fizička ili pravna lica u obavezi su da ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata očiste trotoar od snega. Kako smo saznali u komunalnoj policiji nesavesni građani za sada se upozoravaju, ali uskoro će početi i sa kažnjavanjem.

“Prethnodnih dana smo intenzivno obilazili teren, mogu da kažem da je većina građana i vlasnika lokala postupilo po Odluci o komunalnom uređenju i očistili trotorare ispred svojih objekata. Malo predstavlja problem led ispod snežnog pokrivača na gradskom trgu, ali bacana je so juče i radnici JKSP “Zaječar” trude se da se to sanira kako bi građani mogli nesmetano da se kreću”, rekao je Nenad Živković, šef komunalne policije.

Javno komunalno stambeno preduzeće “Zaječar” vodi računa o prohodnosti ispred škola, ustanova i platoa. Kazna određene Zakonom za fizička lica koja ne očiste ispred svojih dvorišta iznosi 8.000 dinara, za preduzetnike 18.000, a sva pravna lica biće kažnjena sa 80.000 dinara. Iz komunalne policije podsećaju da su građani u obavezi da trotoar očiste dužinom celog dvorišta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts