петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Usvojen budžet opštine Knjaževac za 2019. godinu

Usvojen budžet opštine Knjaževac za 2019. godinu

Na 30. sednici Skupštine opštine Knjaževac odbornici su većinom glasova usvojili budžet za 2019. godinu koji je projektovan na 1.122.652.416, 00 dinara. Kako je predsednik opštine Milan Đokić rekao budžet je kreiran da bude i razvojno i socijalno odgovoran. On je objasnio da će novac od poreza, donacija i transfera od strane Republike, prihodi od taksi, naknada i zakupa, kao i od emitovanja hartija od vrednosti puniće opštinsku kasu u narednoj godini, dok se prenosi i suficit vrednosti oko 50 miliona dinara. 

Na sednici se moglo čuti da će najveći i najznačajniji projekti u narednoj godini biti vezani za infrastrukturne radove u gradu i selima. U planu je izgradnja brane na Svrljiškom Timoku, parterno uređenje ulice Devete brigade, izgradnja sistema za vodosnabdevanje u Krenti i Štitrarcu i pijace u Kalni. Iz programa, kojim se tretiraju saobraćajnice, predsednik je izdvojio izgradnju novog mosta kod Doma kulture i sanaciju putne mreže, za šta je u budžetu predviđeno 100 miliona dinara više nego prethodne godine. 

Projektovani budžet za 2019. godinu predstavnici opozicije okarakterisali su kao spisak želja, a ne realnost, te je većina odbornika koalicije „Za Knjaževac zajedno“ napustila sednicu nakon što je vladajuća većina izglasala budžet za 2019. godinu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts