петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Кnjiževnost na dar“

U Zaječaru je održana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Кnjiževnost na dar“

Povodom 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Radul –begovom konaku u Zaječaru sinoć je organizovana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Кnjiževnost na dar“.
Nadahnuto , sa puno emocija ovi mladi ljudi, njihovi roditelji i stariji drugari govorili su svoje stihove, pesme drugih članova udruženja, ali i poznatih pesnika. Prema oceni stručnjaka ovakvi nastupi utiču na povećanje njihovog samopouzdanja i motivacije za dalji rad. Tema ovogodišnjeg dana osoba sa invaliditetom je “Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”.Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ravnopravno učešće u društvu Na sinoćnjoj promociji potpisan je i protokol o saradnji Narodnog pozorišta Timočke Кrajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Ustanovom za dnevni boravak dece i omladine
ometene u razvoju „Oblutak“.

Organizator književne večeri je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Udruženjem za pomoć osobama sa L. Daun sindromom , a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts