петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Karbulovu, održana edukativno-promotivna manifestacija „Dani jabuke-Karbulovo 2018“

U Karbulovu, održana edukativno-promotivna manifestacija „Dani jabuke-Karbulovo 2018“

U Domu kulture u Karbulovu, održana je  edukativno-promotivna manifestacija pod nazivom „Dani jabuke-Karbulovo 2018“  u organizaciji  Udruženja voćara „Voćar – Karbulovo“, mesna zajednica Karbulovo i PSSS Negotin, pokrovitelj manifestacije bila je lokalna samouprava.  Nakon svečanog otvaranja, načinjen je stručni osvrt na ovogodišnji proizvodni ciklus, organizovana je  izložba jabuka ovogodišnjeg roda i prigodan kulturno – umetnički program. 

Promovišući voćarsku proizvodnju meštani Karbulova i udruženje voćara „Voćar“ iz ovog sela, nastavljaju tradiciju započetu 2009. godine. „Naime manifestacija u čast jabuke ima zadatak da promoviše, ne samo proizvodnju ovog voća, nego i poljoprivredu uopšte, i to ne samo u Karbulovu već i u celoj Negotinskoj krajini“,  izjavio je Slavoljub Stanković predsednik udruženja voćara „Voćar“ iz karbulova. Stanković  ističe da je ova manifestacija doprinela da ovdašnji proizvođači izađu iz anonimnosti i postanu vidljivi ozbiljnim izvoznički firmama.

Osim loše otkupne cene jabuke koja je ove godine evidentna, ono što stvara dodatne probleme voćarima u ovom kraju je i nepostajanje hladnjače gde bi oni skladištili svoj proizvod i sačekali neku bolju ponudu, kaže Vladica Gavrilović direktor i savetodavac u PSSS u Negotinu, koja je i suorganizator ovog događaja.

Pokrovitelj 9. edukativno-promotivne manifestacije pod nazivom „Dani jabuke-Karbulovo 2018“ u Karbulovu bila je i ove godine  opština Negotin, inače lokalna samouprava je ove godine iz budžeta za razne podsticaje u poljoprivredi izdvojila 27 miliona dinara.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts