четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Timočki horovi uveličali Svetski dan horskog pevanja

Timočki horovi uveličali Svetski dan horskog pevanja

U prepunoj sali zaječarskog Pozorišta sinoć je obeležen Svetski dan horskog pevanja. Nastupilo je osam horova iz Timočke krajine, sa preko 160 članova koji su odabirom pesama i odličnom interpretacijom oduševili zaječarsku publiku.

Koncert je sinoć probranim repertoarom otvorio Hor OŠ“Ljuba Nešić“ iz Zaječara pod upravom Nataše Stanisavljević, koji su pevali zajedno sa svojim nastavnicima i uz instrumetalnu pratnju orkestra „Žirado“. Publika je uživala u njihovom , kao i u nastupu „Dečjeg hora Sabornog hrama Rođenja presvete Bogorodice“ iz Zaječara kojim rukovodi Nataša Jovanović, koji se predstavio duhovnim i dečjim pesmama. Zatim je nastupio vokalni sastav „Ž-dur“ uz klavirsku pratnju Vesne Obradović Kostić, a potom Kamerni hor „Lavirint“ kojim rukovodi Dr Željka Aleksić čiji je nastup ispraćen burnim aplauzom. Publika je u nastavku uživala u nastupu gostujućih horova : Negotinskog pevačkog društva „Mokranjac“ koga vodi Ružica Rajković i Kamernog hora „Sveti kralje Stevan Dečanski“ kojim rukovodi Martina Milošević. U punoj sjaju predstavilo se i novoformirano Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, kojim rukovodi Maja Milenković kao i „Hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice“ pod upravom Nataše Jovanović.

Koncert je efektno završen veličanstvenim , zajedničkim nastupom horova , pod dirigentskom palicom Martine Milošević S obzirom na to da je ovogodišnja tema Svetskog dana horskog pevanja „Kraj Velikog rata“ otpevali su kompoziciju „Kreće se lađa francuska“ u aranžmanu Marine Adamov Stojanović . Organizator koncerta povodom Svetskog dana horskog pevanja, je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts