четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
HUMANOST NA DELU: Zaječarci među najboljima u Srbiji u dobrovoljnom davalaštvu krvi

HUMANOST NA DELU: Zaječarci među najboljima u Srbiji u dobrovoljnom davalaštvu krvi

Prema statističkim podacima 97% stanovništva oslanja se na preostalih 3% onih koji dobrovoljno daju krv, a na svakih 100 sekundi potreban je jedan davalac krvi. Zaječarci su u 2018. godini pokazali svoju humanost, čime su zaslužili sve pohvale od strane Crvenog krsta Srbije.

„Grad Zaječar je prošle godine prikupio oko 2000 jedinica krvi. Kako je došlo do promena u Zakonu o transfuziji uglavnom je došlo do malog osipanja, odnosno imamo manji pad u prikupljenim jedinicama krvi, ali Zaječar nema. Čestitam Zaječarci, vi ste postigli još bolje rezultate nego prošle godine“, rekla je Maja Čukić, stručni saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi u Crvenom krstu Srbije.

Veliku zahvalnost Crveni krst upućuje svojim dobrovoljnim davaocim, uz apel da u 2019. godini nastave da čine dobra dela. Dodeljeno je 10 plaketa organizacijama koje su se svojim zalaganjem istakle tokom 2018. godine i oko 100 zahvalnicima pojedincima koji su dali krv više od 30 puta u životu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts